Föräldrarnas roll

 Ett föräldrakooperativ innebär att föräldrarna driver verksamheten i en gemensam ekonomisk förening. Detta ger dig möjlighet att vara med och utforma och vara delaktig i ditt barns vardag.

Vi är jättenöjda med att vara en del av ett kooperativ. Det känns så bra att verkligen kunna vara med och påverka mitt barns förskoletid på ett konkret sätt!

 

- Kristine, mamma till 3-åring

Att vara ett föräldrakooperativ

Föreningen är huvudman och arbetsgivare till förskolans personal och föräldrarnas uppgift är att skapa praktiska förutsättningar för en bra miljö för såväl barn som personal. Personalen i sin tur har ansvar för den pedagogiska verksamhetens planering och genomförande. 

Föräldrarnas ansvar

Alla familjer i vårt föräldrakooperativ har ansvarsområden. Det kan innebära att väljas till en roll i styrelsen eller kanske hjälpa till med matinköp eller lokalfrågor. Som vårdnadshavare och medlem i kooperativet hjälper du också till regelbundet i verksamheten på olika sätt. Det kan handla om att fixa i ordning inför lunchen, hjälpa till att plocka i ordning efter dagen eller att städa lokalerna. Varje medlemsfamilj har cirka 4-5 gånger medverkanspass per termin. En gång per termin har vi också städhelg. Då samlas vi för storstädning av våra lokaler och fixar sådant som behöver fixas, lagas eller göras.

 

Medlemsmöten och årsmöten

Ett par gånger per termin har vi stormöten för alla medlemmar i kooperativet. Där får vi aktuell information om verksamheten från personal och styrelse samt tillfälle att lyfta funderingar i den stora föräldragruppen. En gång om året har vi också årsmöte där bland annat styrelsen väljs och budgeten godkänns. Styrelsen träffas i regel en gång per månad och diskuterar och driver den operativa verksamheten. Våra stadgar styr hur föreningen är uppbyggd och hur den ska skötas.

 

Fadderfamilj

Som ny familj på Lekstugan blir ni tilldelade en fadderfamilj. Det blir en naturlig kontakt för er som nya som ni kan vända er till med frågor och funderingar under det första läsåret.

Föräldrakooperativet Lekstugan i Lunden

Lundgatan 8, Göteborg

forskolechef@fklekstugan.se

0709-90 55 86

  • Facebook
  • Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now