Vår verksamhet

 Verksamheten på Lekstugan utgår ifrån läroplanen för förskolan och vi arbetar med kreativt skapande som hörnsten. Leken är också en central del i verksamheten, såväl ute som inne. 

Verksamheten

​Vår pedagogiska hörnsten är det kreativa skapandet. Vi strävar efter att material ska finnas tillgängligt för barnet när den kreativa känslan uppstår. Därför finns redskap och tillbehör framme och lättåtkomliga för barnen. Leken, såväl ute som inne, är också viktig för verksamheten. Våra fina lokaler på 260m2 har högt i tak och den öppna planlösningen gör att vi lekfullt kan anpassa miljöerna utifrån verksamhetens behov. Vår innergård ligger i ett lugnt, ostört läge och dess utformning lockar till olika sorters lek och utforskande. Vi är alltid utomhus minst en gång om dagen, oftast två, oavsett väder. Med hjälp av det nätbaserad pedagogiska verktyget TYRA, har du som vårdnadshavare möjlighet att följa ditt barns vardag.

Barngrupperna

Barngruppen består av 25 barn i åldrarna 1-6 år. De är uppdelad i de två grupperna Hajarna (för de äldre barnen) och Myrorna (för de lite yngre). Gruppindelningen är flexibel och varierar med aktiviteten. Hajarna går på utflykt en gång i veckan då vi gärna söker upp naturliga utemiljöer i närområdet. Vi gör också mycket tillsammans med hela barngruppen.

En vanlig dag

En vanlig dag på Lekstugan börjar med frukost för de som kommer tidigt. När de andra barnen kommit har vi oftast samling i de två grupperna, var för sig. Då har vi bland annat bordsaktiviteter, sångsamling, utelek eller annan pedagogisk verksamhet. Därefter har vi lunch och vila eller lite lugnare lek för de äldre barnen. På eftermiddagen, efter mellanmål, går vi ofta ut.

Kösystem och avgift

På Lekstugan kan ni ställa ert barn i kö samma dag som hen föds. Barnet måste dock vara 12 månader vid inskolningsstart. Platstilldelning sker utifrån syskonförtur, ålder, geografisk närhet och anmälningsdatum. Har ni ställt ert barn i kö hos oss  kontaktar vi er när det finns en ledig plats för att höra om ni är fortsatt intresserade. Ert barn står kvar i kön tills ni erbjuds plats, väljer att tacka nej till erbjuden plats eller meddelar att ni inte längre önskar stå kvar i kön. Vi tar inte ut några kö- eller administrativa avgifter. Vår verksamhet finansieras genom kommunala bidrag och föräldrarnas förskoleavgifter.

Besök vår verksamhet

Vill ni besöka vår verksamhet går det bra att kontakta vår förskolechef. Då berättar vi gärna mer om verksamheten och vad det innebär att vara del av ett föräldrakooperativ samt lyfter era funderingar och förväntningar på hur ert barns vistelse på Lekstugan skulle kunna se ut.

Föräldrakooperativet Lekstugan i Lunden

Lundgatan 8, Göteborg

forskolechef@fklekstugan.se

0709-90 55 86

  • Facebook
  • Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now